Studio Nicholson

“For me, there’s no question – it’s always fabric first. I’m not driven by the traditional fashion industry, merchandising-lead model, where range planning dictates what I design. Tactility and structure inform the end result; I create shapes according to how a cloth behaves, because after all, everything we wear is an engineered product – the raw materials must fit the end purpose.”

Studio Nicholson

Studio Nicholson ble grunnlagt i 2010 av Nick Wakeman. Wakeman ønsket å skape en merkevare med utgangspunkt i kunnskapen hun opparbeidet seg på 90-tallet da hun tok sin utdanning i Textile Design ved Chelsea School of Art. Studio Nicholson er kjent for å flytte parameterne for hva som er mulig å gjøre med tekstiler. Wakeman er ikke drevet av den tradisjonelle motebransjen, men heller av taktilitet og struktur, der tekstilene kommer først. Wakeman skaper fasonger ut fra hvordan stoffet oppfører seg. Slik vil råmaterialene alltid passe sluttresultatet.Merket henter inspirasjon fra japansk arkitektur, interiør, grunge musikk, 90-talls sub-kulturer og geologiske landskap. Kolleksjonene består av elegante og funksjonelle plagg som utgjør basen av den ultimate modulære garderoben.

Den modulære garderoben

I en kultur som er overveldet av påfallende forbruk er det nå på tide å redusere, avgrense og revurdere hvordan vi kler oss. Det er skjønnhet i holdbarhet og det essensielle. Dette er den modulære garderoben.

Ideen av et sett med enkle elementer, som ikke tar hensyn til trender, men som heller tar utgangspunkt i en tidløs stil. Et tilgjengelig system som gir brukeren fullstendig autonomi. Sesong etter sesong vil plaggene gå sammen helt uanstrengt - tidløst og ukonvensjonelt. Kolleksjonene er alltid basert på hvordan plaggene føles, og aldri på passerende trender.

Studio Nicholsons silhuetter er alltid lekne, litt volumiøse for maksimal komfort, samtidig som de beholder signaturproposjonene. Studio Nicholsons modulære garderobe består av luksuriøse og uformelle plagg som kan brukes i lag.

Polert og praktisk enkelhet.