Rika Studios

"Vår visjon er å skape en enkel, sammenhengende og fullstendig tidløs garderobe. Hvert plagg er nøye konstruert, aldri overdesignet, slik at plaggene blir tatt vare på og kan gå i arv."

Alle plaggene under Rikas varemerke er laget i nært samarbeid med deres samarbeidspartnere, som består av europeiske familiedrevne atelierer. Det utrolige håndverket bak konstruksjonene i tillegg til kvalitetsstoffene som blir brukt, er grunnleggende for deres kolleksjoner.

Mange av plaggene har en sjenerøs passform og uttrykker en avslappet letthet; maskuline silhuetter og detaljer kombineres sømløst sammen med den mer feminine skreddersømmen.

Rika Studios ligger nært hjertet for grunnlegger og kreativ direktør, Ulrika Lundgren. Kolleksjonene er basert på hennes personlige stil og inspirasjonen hun henter fra likesinnede kvinner. «Jeg er veldig inspirert av kvinnene jeg har rundt meg; Jeg tenker alltid på karakteren og stilen deres og hvordan de vil bære klærne.»

"Vi streber etter å kontinuerlig ha våre produsenter og materialer i fokus; de ulike delene av hvordan vi jobber, de miljøvennlige, naturlige fibrene vi bruker og de små familiedrevne bedriftene som vi ikke kunne vært foruten."

Mer om produksjonen og merkevaren

Håndlaget i Italia

Det er ved strikkeplaggene og skreddersømmen at kvalitetshåndverket og kjærligheten til de små detaljene virkelig kan sees. Disse plaggene er laget i Italia, i atelieret til Maria-Elena og hennes mor, Luciana. Plaggene er håndkuttet, behandlet og presset til perfekt passform med ekstrem ekspertise og høyt engasjement.

Dette er en andre-generasjons kvinneledet virksomhet som deler Rika Studios verdier og tar sosiale og miljømessige standarder på alvor.

Globale tekstilesertifiseringer

De naturlige materialene som brukes i kolleksjonene (bomull, lin og ull) er alle sertifisert som økologiske og har en bærekraftig produksjonslinje.

Rika Studios produsenter har sertifiseringer som GRS (Global Recycled Standard), GOTS® (Global Organic Textile Standard), OEKO-TEX Standard 100®, merket for sirkulær økonomi Re.VersoTM, FSC (Forest Stewardship Forest) og RWS ( Ansvarlig ullstandard).

Forpliktelsen til disse internasjonalt anerkjente kravene sikrer åpenhet, og viser til at plaggene er av høy kvalitet med lavt klimaavtrykk.

Luksuriøse naturlige fibre

Strikkeplaggene i samtlige av Rika Studios kolleksjoner er laget av resirkulert ull, inkludert resirkulert kasjmir og merino som deretter blir respunnet i Italia.

Mohairen som brukes er hentet fra Sør-Afrika og oppdrettet i henhold til retningslinjer for bærekraftig mohairproduksjon. Bøndene har en progressiv tilnærming til all oppdrettspraksis, spesielt dyrehelse og -velvære.

The Blaze

Blaze-skjorten står helt sentralt i alle kolleksjonene. Den er håndlaget i Italia av sertifisert økologisk italiensk bomullspoplin.

Skjorten er produsert i henhold til OEKO-TEX Standard 100®, garantert fri for kjemikalier som kan være skadelige for menneskers helse, og GOTS® (Global Organic Textile Standard), en respektert internasjonal autentisering av økologisk bomull som sertifiserer miljøvennlig og sosialt ansvarlig produksjon ved alle trinn i prosessen.

Vegetabilsk garving

Alle Rika Studios lærprodukter er vegetabilsk garvet. Dette en økologisk måte å farge læret, hvor det brukes en blanding av barkekstrakter, økologiske fargestoffer og fettlut i stedet for kromsalter og andre metallbaserte løsninger.

Rika Studios grunnlegger

Ulrika Lundgren startet Rika Studios i 2005 etter en lang karriere som interiør- og motestylist. Hun har vunnet flere priser med merkevaren, blant annet The Golden Button i 2014 for Beste Designer, Elle-prisen for Beste Tilbehørsmerke og Prize of Honor Award.

Rika Studios er i konstant utvikling, der nye prosjekter utfyller eksisterende. Ulrika er alltid tro mot egen visjon og går kun inn i prosjekter hun virkelig tror på.