Maison Louis Marie

Botaniske tradisjoner siden 1979

Maison Louis Marie

Maison Louis Marie er resultatet av en lang familiehistorie med duft som starter ved Louis Marie Aubert du Petit Thouars, en pioner innen fransk botanisk historie. Han var i eksil på Madagaskar, La Reunion og Mauritius under den Franske revolusjonen, hvor han oppdaget et stort utvalg planteprøver. Av disse han tok med seg over 2000 tilbake til Frankrike ti år senere. Da han kom hjem ble han medlem av det prestisjetunge Académie des Sciences.

200 år senere

Marie du Petit Thouars vokste opp i Belgia, hvor hun lagde stearinlys og eksperimenterte med duftene fra morens drivhus. Dufthuset Maison Louis Marie ble til som følge av familiens botaniske historie, som fungerte både som inspirasjon og guide for Marie. Marie har siden skapt luksuriøse duftlys, parfymer og hudpleie med unike dufter fra naturen.

Det pågående samarbeidet mellom Marie og hennes mann Matthew Berkson har sørget for at merket har fått ekspandere ytterligere. Begge kommer opprinnelig fra motebransjen, og jobbet i flere år med luksusmerker før de opprettet sitt eget. Sammen skaper de produkter som er snille mot huden og miljøet.

Duftene er unike, gjenkjennelige, alltid veganske og aldri testet på dyr.

Bestselgere

No.4 Bois de Balincourt

Bois de Balincourt er en romantisk sandeltreduft med dominerende sedertre og sandeltre kombinert med krydrede noter av kanel, muskat og vetiver.

No.9 Valleé de Farney

Valleé de Farney er et naturreservat på Mauritius. Skogen består av over 100 plantearter og en rekke ulike dyr. Duften er inspirert av den ville skogen. En treaktig mineralsk duft. 

No.2 Le Long Fond

Duften er en behagelig kombinasjon av hinoki trenoter med noter av sedertre og patsjuli med et tydelig preg av amber.

Miljø og bærekraft

Her kan du lese mer om Maison Marie Louis sine tiltak for miljø og bærekraft.

Clean Beauty

For oss betyr “clean beauty” at vi i størst mulig grad lager miljøvennlige produkter som ikke inneholder giftige stoffer (enten de er fra naturen eller menneskeskapt) som potensielt kan forurense eller skade natur eller mennesker på noen som helst måte.

Vi tester aldri på dyr og vi bruker aldri animalske ingredienser i produktene våre. De syntetiske ingrediensene vi bruker har vi valgt for å ta vare på naturen, og forhindre overhøsting. I tillegg passer vi på å ikke bruke naturlige ingredienser som er potensielle allergener.

Bærekraftig emballasje

Vi bruker 100% resirkulert fiber og FSC sertifisert papir på alle våre gaveesker. Vi bruker aldri giftige belegg på papirene og vi benytter oss av soyabasert blekk. På den måten er eskene 100% resirkulerbare.

Vi gjør vårt ytterste for å begrense bruken av plast. Vi bruker derfor glassflasker for våre parfymer, parfymeoljer og duftlys.

1% for planeten

Maison Louis Marie ble grunnlagt med ideen om rene luksusdufter som samtidig er snille mot kloden. Vi er med i 1% for the Planet som er en organisasjon som hjelper med å ta vare på miljøet. De gir råd og strategier, sertifiserer donasjoner og styrker nettverket. 1% av alt vårt overskudd går til denne organisasjonen og dermed miljøet. For å lese mer, eller sjekke hvordan du selv kan bidra kan du følge denne lenken: https://www.onepercentfortheplanet.org & https://www.nationalforests.org