Sporty Skreddersøm

Barena Venezia

Barena Venezia er et lite familieeid firma som i løpet av de siste 27 årene har påvirket hvordan menn og kvinner i- og utenfor Italia kler seg. Barena viste hvordan man kan kle seg avslappet og stilig ved å bruke skreddersøm på mer sporty plagg og arbeidstøy.

Om Barena Venezia

Merkets historie går helt tilbake til 1961 da deres grunnlegger, Sandro Zara, begynte sin karriere i motebransjen. Zara startet som agent for et tekstilfirma. Over tid ledet nysgjerrigheten hans, og interessen for tradisjonelle tekstiler, ham til arkivene av gamle nedlagte ullfabrikker rundt i Venezia. Han fant originale mønstre og sømbøker, hvilke var hovedinspirasjonen bak Barena kolleksjonene.

Sent på 80-tallet møtte Zara Massimo Pigozzo og ansatte ham som Barenas kreative direktør, en rolle han fremdeles innehar for herrekolleksjonene. De to bestemte seg for å utvikle en fullverdig herrekolleksjon, som var starten på Barena Venezia i 1993.

Inspirasjonen bak Barena kan ledes tilbake til den personlige stilen til Venezias befolkning, livet ved havet og lagunen.

Merket vokste sesong etter sesong, og ekspanderte med en kvinnekolleksjon i 2010 da Fransesca Zara, Sandros datter, ble ansatt i familiebedriften som kreativ direktør for Barena Women.

Barenas konsept kommer i hovedsak fra fortiden, der arbeidskleskoden var elegant, selv for bønder, som ofte jobbet i en 3-delt dress kalt “panciotto”.

Kolleksjonene er både sporty og klassiske. Perfekt hverdagstøy både i, og utenfor Italia.